Om oss

Markspjutet AB grundades 2020 av smålänningen Joakim Fiedler som i över 30 års tid arbetat med miljödriven produktutveckling. Joakim är född och uppvuxen i Småland och det typiskt envisa, sparsamma och påhittiga småländska arbetssättet genomsyrar hela vår verksamhet. Hösten 2019 anlitade Joakim ett företag som skulle hjälpa honom att fixera en paviljong ute i trädgården, det här visade sig dock vara lättare sagt än gjort och idén om markspjutet började gro.

Den ursprungliga tanken var att använda betongplint men då det är en väldigt långsam och mödosam metod föll istället valet på en viss markskruv. För att fixera paviljongen var det tänkt att fyra skruvar skulle sättas i marken. Ett problem som genast uppstod var dock att varje gång skruven stötte på sten började den mata upp jord istället för att flytta undan stenen. Det här ledde till att markskruven inte ville sätta sig i rätt höjd och vinkel och det gick därför inte att få paviljongen på rätt plats. För att hantera markskruven krävdes en stor skruvdragare och enorm ansträngning från montören och efter drygt 2 timmar satt 4 skruvar i marken men tyvärr inte på rätt plats..

“Det här måste man kunna göra på ett bättre sätt”

Joakim började fundera och tänkte att den här frustration både för kunden och för montören måste gå att undvika. Går det att tillverka att markfundament som är lika rejält och stabilt som en betongplint men betydligt enklare att använda? Tankeverksamheten var i full gång och efter drygt 4 veckor hade den första prototypen tagits fram.

Sedan dess har mycket hänt och idag är vi övertygade om att vi tagit fram det snabbaste, enklaste och mest miljövänliga mark-fundamentet som finns på marknaden. Genom att tänka om helt kring hur ett markfundament ska se ut och fungera har vi lyckats ta fram en mycket flexiblare lösning som fungerar i alla lägen.

Kontakt

Order: order@markspjutet.se
Support: support@markspjutet.se
Tel: 0702 -28 60 54

Address

Fiedler System AB
Kolonivägen 63
SE 371 54 Karlskrona
SWEDEN